dimecres, 4 de març del 2009

MARÇ

Si contemples la miniatura que avui t’ofereixo, potser creguis que aquesta parella no s’ocupa en cap feina difícil; les tasques de jardineria no són pas ocupació de pagesos. I a més de creure-ho, també ho certifiques observant el delicat folre color salmó, visible sota la túnica marró que duu l’ home i les seves calces blaves i el capell vermell. Tot et fa pensar que es tracta d’ un burgès afeccionat. Malgrat aquesta teva personal apreciació, la seva feina en els ben treballats parterres no crec li sigui fàcil. Només cal mirar el seu rostre que denota trets d’ esforç i una forta voluntat...

Tampoc el treball de la dona és fàcil; la forçada posició dels seus braços dibuixa el camí dels arbusts que hauran d’ entrellaçar la tanca del jardí. Però, si li mires els peus, el seu aspecte és harmoniós com si es tractés d’ un pas de dansa, com a punt d’ iniciar una pavana. I aquesta sensació s’ accentua amb el blau de la seva túnica i el blanc del seu davantal i del seu tocat.

Darrera la parella treballadora pots observar els perfils blaus i grisos d’ una tardana arquitectura gòtica que ens situen l’ escena gens lluny de la vil·la. Al fons s’ obre un paisatge que sembla perdre’ s en la llunyania.

Corona l’ escena, dins un globus roig, el signe astrològic d’ Àries –que regeix Mart– del 21 de març al 19 d’ abril.

© La il·lustració d’aquest post procedeix del llibre Bekränzter Jahreslauf, Insel Verlag. Frankfurt am Main, 1979.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Etiquetes

Lluiteu contra el correu brossa!

Top Països catalans

Aniversari del meu bloc

Get your own free Blogoversary button!