dimecres, 8 de juliol del 2009

TARRAGONA (2)


En el comentari d’ ahir et vaig parlar del primer recinte de la ciutat antiga de Tàrraco. Avui et donaré les pistes per visitar els altres dos recintes.

El segon recinte de les antigues muralles com a eix el carrer Major, on hi ha l’ antiga Casa de la Ciutat, un edifici noble amb escultures medievals i remodelacions dels ss. XVII i XVIII, amb un bon pati i una escalinata interior. Prop seu, al carrer de la Merceria, hi ha uns notables porxos gòtics, únics a la ciutat. També cal remarcar la Casa del General o de l’ Antiga Generalitat, residència del Veguer reial, la Casa de l´Abat de Poblet i la Casa-Museu Castellarnau, un magnífic palau senyorial remodelat el s. XVIII sobre un edifici amb bases medievals, amb una bella decoració i ric mobiliari dels ss. XVII-XIX. Ofereix un interès especial la Plaça del Pallol, amb la seva barreja d’ èpoques i d’ estils.

El tercer recinte com a nucli central la Plaça de la Font , que correspon a les arenes o sector central del Circ romà, una edificació de 347 m. per 110, amb capacitat per a 23.000 espectadors, emmarcada pel conjunt arquitectònic del s. XIX, construït en bona part sobre els basaments de les galeries del circ. Al fons de la plaça hi ha el palau neoclàssic construït el s. XIX sobre el solar de l’ antic convent de Sant Domènec, seu de l’ Ajuntament. Prop del circ es troba el Pretori, torre romana del s. I dC, convertit els ss. XIV-XV en hospedatge dels reis de la Corona de Catalunya-Aragó, actual seu del Museu d’ Història de la Ciutat. Prop del carrer de Cervantes hi ha el Fòrum romà (s. I) un espai delimitat per una columnata d’ ordre corinti, de planta rectangular.

El proper comentari estarà dedicat a la ciutat fora del recinte emmurallat i la urbanitzada durant el s. XIX.

Desitjo que gaudeixis de la teva visita!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Etiquetes

Lluiteu contra el correu brossa!

Top Països catalans

Aniversari del meu bloc

Get your own free Blogoversary button!