divendres, 5 de juny del 2009

JUNY


Juny ! Encara no s’ha esvaït l’ agradable frescor de la primavera i les calorades de l’ estiu són lluny. Aquest comentari, però, caldrà interpretar-lo d’ una forma genèrica. No tothom ho sentirà de la mateixa forma...

En aquest mes el firmament llueix un blau intens i tots els colors semblen més vius. Contempla el verd dels prats, encara més intens, en contrast amb el vestit vermell poma de la dona que lliga la garba. Verd, vermell, groc i blanc, fereixen l’ ull com una taca de llum. Imagines una flama enmig del camp... A la dreta, l’ home dalla i dalla... El seu rostre, colrat pel sol, expressa l’ esforç d’ una dura jornada. Darrera el tancat, uns arbres conviden a la migdiada... No, no és l’ hora, pensa el pagès. Ara cal treballar, com també ho fa el moliner que pots veure, petit en la distància, recolzat en l’ escala del seu molí de vent. Les aspes dels molins són ara transparents com les ales de les libèl·lules.

Al fons de la miniatura emergeix la ciutat, potser, ara, més deserta i tranquil·la... El campanar de l’ església guaita les torres i les llunyanes agulles retallades per la xafogor d’ un migdia pesant. La llum regna arreu.

Dins un globus verdós, presideix l’ escena, el signe astrològic de Cranc –que regeix la Lluna– del 21 de juny al 22 de juliol.

© La il·lustració d’aquest comentari procedeix del llibre Bekränzter Jahreslauf, Insel Verlag. Frankfurt am Main, 1979.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Etiquetes

Lluiteu contra el correu brossa!

Top Països catalans

Aniversari del meu bloc

Get your own free Blogoversary button!